DonerenPetitie
Tijger Jill in TIERART

Onze aanpak

Dierenwelzijn. Wereldwijd.

21.7.2021

VIER VOETERS is de internationale dierenwelzijnsorganisatie (wereldwijd bekend als FOUR PAWS) voor dieren die onder directe menselijke invloed staan. Wij leggen dierenleed bloot, redden dieren in nood en beschermen ze.

Opgericht in 1988 in Wenen door Heli Dungler en vrienden, pleit de organisatie voor een wereld waarin mensen dieren met respect, empathie en begrip behandelen. Met kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, evenals opvangcentra voor geredde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en langetermijnoplossingen aan dieren in nood.

De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS zijn gericht op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen, orang-oetans en olifanten - die onder ongeschikte omstandigheden worden gehouden, als ook dieren in nood in ramp- en conflictgebieden.

We zetten ons actief in voor de humane behandeling van zwerfhonden en -katten en voor betere levensomstandigheden voor gezelschaps- en productiedieren. We hebben opvangcentra over de hele wereld, waar geredde wilde dieren een soortgeschikt onderkomen vinden.

VIER VOETERS heeft een probleemoplossende aanpak en biedt dieren in nood snelle en directe hulp. Ons doel is door middel van projecten, campagnes en educatie positieve veranderingen voor dieren vast te leggen en te bewerkstelligen in de politiek, de samenleving en de economie.  Ons werk is gebaseerd op wetenschappelijke expertise, gedegen onderzoek en intensieve nationale en internationale lobby.

BLOOTLEGGEN

Blootleggen


VIER VOETERS legt onvriendelijke en levensbedreigende omstandigheden voor dieren bloot. 
Meer

REDDEN

Redden


VIER VOETERS redt wereldwijd dieren in nood die onder directe menselijke invloed staan, en vermindert en beëindigt het lijden van dieren met voortdurende hulp en medische zorg.
Meer

BESCHERMEN

Beschermen


VIER VOETERS biedt een veilig onderkomen aan wilde dieren, zoals grote katachtigen, beren, orang-oetans en olifanten, die over de hele wereld uit dieronvriendelijke omstandigheden worden gered.
Meer.

Blootleggen. Redden. Beschermen.

Blootleggen

VIER VOETERS legt onvriendelijke en levensbedreigende omstandigheden voor dieren bloot. VIER VOETERS brengt misstanden aan het licht, ontwikkelt passende oplossingen en stimuleert deze zodat ze op de best mogelijke wijze geïmplementeerd worden.

Onze projecten, campagnes, educatieprogramma's en lobbywerk voor de bescherming van dieren onder directe menselijke invloed vergroten het bewustzijn en verduidelijken relevante thema's.

Ons netwerk is internationaal, we doen intensief onderzoek en ontwikkelen voortdurend nieuwe ideeën. Op deze manier brengen we veranderingen in denkwijzen en wetten tot stand.

Redden

VIER VOETERS redt wereldwijd dieren in nood die onder directe menselijke invloed staan, en vermindert en beëindigt het leed van dieren met voortdurende hulp en medische zorg.

VIER VOETERS onderneemt concrete actie, mobiliseert mensen, verandert consumentengedrag en brengt wetswijzigingen door om tot langetermijnoplossingen voor dierenwelzijn te komen.

VIER VOETERS zet zich in voor de verantwoorde behandeling van dieren en het bestrijden van illegale praktijken. We werken samen met autoriteiten en regeringen over de hele wereld  om wetswijzigingen door te voeren die het leven van miljoenen dieren verbeteren.

Beschermen

VIER VOETERS biedt een veilig onderkomen aan wilde dieren, zoals grote katachtigen, beren, orang-oetans en olifanten, die over de hele wereld worden gered uit dieronvriendelijke omstandigheden.

VIER VOETERS strijdt voor ethisch en moreel onberispelijk gedrag ten opzichte van dieren en dringt aan op naleving van normen en het opstellen van dierenwelzijnslabels.

In samenwerking met landen en gemeenschappen is het doel ervoor te zorgen dat dieren worden beschermd door wet- en regelgeving en dat deze wetten strikt worden nageleefd. We zien dit als een basis voor het bereiken van gerechtigheid en eerlijkheid in de behandeling van dieren en voor het herstellen van de orde.

Geredde schapen in Roemenië

EEN WERELD WAAR MENSEN DIEREN BEHANDELEN MET RESPECT, EMPATHIE EN BEGRIP. 

Onze Visie.

Onze projecten en campagnes helpen dieren in nood.

Orang-oetan in WOUDSCHOOL

onze missie

VIER VOETERS is dé internationale dierenwelzijnsorganisatie voor dieren onder directe invloed van mensen, die dierenleed blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. 

steun ons

Zoek