DonerenPetitieShop
Kat in kooi voor slacht

Sluiting kattenslachthuis in Vietnam

Een sprankje hoop voor katten die elk jaar in Zuidoost-Azië worden gedood

14.12.2020

Elk jaar worden in Vietnam meer dan 6 miljoen honden en katten gestolen, verhandeld en gedood voor hun vlees.

Hoewel de meeste mensen op de hoogte zijn van de handel in hondenvlees, weten maar weinigen van de gruwelen die de katten te verduren hebben. Meer dan een miljoen katten lijden in stilte in de handel die nog extremere wreedheid en lijden met zich meebrengt. En erger nog, het kattenvleesgerecht ‘Little Tiger’ wordt steeds populairder en beter verkrijgbaar in het hele land.

We hebben schokkende foto's ontvangen van een kattenslachthuis en restaurant in het hart van de ‘Cat Meat Capital’ stad Thai Binh, Vietnam. Wat daarbinnen gebeurt, is te vreselijk - we hebben foto's gezien die we niet zullen kunnen vergeten. We spraken met de eigenaar van het restaurant en slachthuis waar hij voornamelijk katten houdt, doodt en verwerkt, maar ook van tijd tot tijd honden. Hij staat te popelen om uit deze vreselijke zaak te komen.

Samen kunnen we het verschil maken! 

Hoe jouw donatie het verschil kan maken:

In december hoopt VIER VOETERS samen met onze partnerorganisaties Change for Animals Foundation en de #CatsMatterToo coalitie dit bedrijf voorgoed te sluiten en alle dieren ter plaatse te redden! De geredde katten en honden zullen onmiddellijk naar VIER VOETERS' BERENWOUD Ninh Binh worden gebracht, waar het medische team van VIER VOETERS Vietnam paraat zal staan om dringende medische zorg te verlenen. Ze zullen vervolgens worden vervoerd naar liefdadigheidsinstellingen in Centraal-Vietnam voor extra rehabilitatie en zorg voordat ze worden geadopteerd in liefdevolle, voor altijd huizen.

Update 15 december 2020: KATTENSLACHTHUIS VOORGOED GESLOTEN

Na maanden van onderhandelen en plannen zijn we ongelooflijk blij te kunnen melden dat we op 15 december doorgaan met de sluiting van het katten- en hondenslachthuis in de beruchte 'kattenvleesetende hotspot' van Vietnam!

Cat slaughterhouse closure in Vietnam

STEUN onze missie

om de katten en honden uit dit slachthuis te redden!

Help nu!

Zoek