De handel in honden- en kattenvlees

WAT HEBBEN WE TOT NU TOE BEREIKT?

De strijd tegen de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. 

30.3.2022

Jaarlijks worden miljoenen honden en katten op gruwelijke wijze gedood voor hun vlees. De handel in honden- en kattenvlees is dan ook ongetwijfeld één van de ernstigste dierenwelzijnsproblemen in Azië.

Wij willen een einde maken aan deze wrede handel door samen te werken met overheden, lokale projecten voor zwerfdieren te ondersteunen, bewustwording van de handel te vergroten en reddingsacties uit te voeren.

 ONZE ACTIVITEITEN EN SUCCESSEN 

2022

Februari 2022: Semarang verbiedt de handel in hondenvlees

Op 11 februari 2022 kondigde de burgemeester van Semarang, de hoofdstad van de provincie Midden-Java, aan de handel in hondenvlees te verbieden. Dit maakt Semarang de eerste provinciehoofdstad en de vijfde regio in Indonesië die de handel verbiedt! Het verbod kwam tot stand na vergaderingen tussen het hoofd van het ministerie van Landbouw en Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is. 

Februari 2022: illegale handelaar in hondenvlees voor de rechter in Indonesië 

In november 2021 werden 53 honden in een vrachtwagen gepropt, ze waren bedoeld voor de slacht. Gelukkig wist de lokale politie de vrachtwagen voor het slachthuis te stoppen.
 De autoriteiten hebben de eigenaar van de vrachtwagen voor de rechter gebracht. Wij zien dit als een goed teken dat de Indonesische autoriteiten een einde willen maken aan deze illegale handel en zullen de rechtszaak blijven volgen.   

Hond gered van de slacht

Januari 2022: al 1.5 miljoen handtekeningen tegen de handel in honden- en kattenvlees! 

We zullen niet stoppen voordat er een einde komt aan de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. Al 1.5 miljoen mensen hebben onze petitie tegen deze handel ondertekent. Teken ook en bescherm honden en katten de slacht.

Januari 2022: nog een Indonesische stad verbiedt de handel in hondenvlees 

Malang, een stad met meer dan 800.000 inwoners op Oost-Java, heeft de handel in hondenvlees verboden! De autoriteiten hebben het verbod op de handel goedgekeurd na een bijeenkomst met Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is. Wij juichen deze stap toe en hopen dat nog meer steden en provincies deze wrede handel zullen verbieden. Teken alstublieft onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. 

2021

December 2021: Vietnamese stad kondigt aan te stoppen met honden- en kattenvlees

VIER VOETERS en de autoriteiten in de Vietnamese stad Hoi An hebben een overeenkomst ondertekend om de handel in honden- en kattenvlees in de stad geleidelijk te beëindigen. Met onze steun zal Hoi An de eerste honden- en kattenvleesvrije stad in Vietnam worden! Ook zal de stad zich inzetten om hondsdolheid tegen te gaan en het welzijn van huisdieren te verbeteren. 

November 2021: Indonesische politie onderschept vrachtwagen met meer dan 50 honden onderweg naar een slachthuis 

Met behulp van Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is, kon de Indonesische politie 53 honden redden van de slacht. Op het allerlaatste moment, want ze wisten het illegale transport vóór het slachthuis stoppen. De honden zaten vast in jutezakken en hun bekjes waren dichtgebonden met touw of kabels. De politie heeft de honden bevrijd en de handelaar gearresteerd.
 
Dit was de eerste grootschalige politie-inval in een illegaal hondenslachthuis in Indonesië en we zien dit als een keerpunt in de strijd tegen de handel in honden- en kattenvlees. 

Oktober 2021: Provinciehoofdstad Semarang neemt verordeningen aan om de handel in hondenvlees in Indonesië te verbieden 

In oktober 2021 werden tijdens bijeenkomsten van Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is, geweldige resultaten geboekt in Midden-Java. Na de bijeenkomsten werd aangekondigd dat de provinciehoofdstad Semarang verordeningen aan zal nemen om de handel in hondenvlees in de stad te verbieden. 
 
Daarnaast wordt Midden-Java binnenkort de eerste provincie in Indonesië die grootschalige voorlichting gaat geven om het welzijn van dieren te bevorderen. Midden-Java geeft hiermee een goed voorbeeldaan andere Indonesische provincies. Teken alstublieft onze petitie en red miljoenen honden en katten tegen de slacht. 

Oktober 2021: handelaar in hondenvlees veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf en een boete van 10.000 dollar

Een handelaar in hondenvlees, die illegaal 78 honden vervoerde naar een slachthuis in Indonesië, is schuldig bevonden en veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf en een boete van 10.000 dollar. Helaas hebben zestien honden het niet overleefd. De andere 62 zijn gered en naar Ron Ron Dog Care gebracht voor verdere zorg. Dit vonnis is een krachtig signaal aan illegaal opererende handelaren dat deze praktijken niet worden getolereerd.

Augustus 2021: handelaren in hondenvlees worden vervolgd in Indonesië

In Mei 2021 kon de Indonesische politie 78 honden redden van de slacht. Na de redding heeft het openbare ministerie van Kulon Progo bevestigd de handelaren te zullen vervolgen. De onderschepping zelf en het besluit om de handelaren te vervolgen zijn belangrijke mijlpalen voor Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is. 

Mei 2021: 78 honden gered van de slacht in Indonesië 

 Na het recente verbod op hondenvlees in de Indonesische stad Salatiga, heeft de politie een vrachtwagen met 78 honden op weg naar een slachthuis onderschept. Helaas zijn een aantal honden tijdens het transport overleden als gevolg van de gruwelijke omstandigheden. 67 honden hebben het transport overleefd, maar veel van de honden waren gewond en ernstig getraumatiseerd.
 

 
Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is, ontving een oproep om te helpen bij het verzorgen van deze dieren. Dit is een enorme overwinning omdat zulke incidenten de lokale overheden onder druk zetten om op te treden tegen de wrede handel in honden- en kattenvlees. Teken alstublieft onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees.  

Honden op weg naar de slacht in Indonesia

April 2021: nog een Indonesisch regentschap verbiedt de handel in hondenvlees 

Het Indonesische Sukoharjo in Midden-Java heeft een permanent verbod op de verkoop en consumptie van hondenvlees aangekondigd. Wonogiri en Karanganyar, twee provincies van Midden-Java, hadden de handel in hondenvlees al eerder verboden. Deze stappen tegen de handel zijn te danken aan de toewijding en inzet van Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS, lid van is.  
 
Midden-Java speelt een grote rol in het beëindigen van de handel in hondenvlees in Indonesië. Elke maand worden daar duizenden honden verhandeld en geslacht. Hoe meer plaatsen de handel verbieden, hoe meer druk op andere regio's komt te liggen om hetzelfde te doen. Teken alsjeblieft onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees. 

Grootste hondenvleesrestaurant in Siem Reap gesloten

April 2021: grootste hondenvleesrestaurant in Siem Reap gesloten 

Een restaurant dat bekend stond om het serveren van hondenvlees in Cambodja is onlangs gesloten. Gedurende tien jaar werd er ongeveer 60 kilo hondenvlees per dag verkocht aan zowel de lokale bevolking als toeristen. We hebben deze afschuwelijke plek al eerder onderzocht en zijn ongelooflijk opgelucht dat het restaurant nu gesloten is.

In de zomer van 2020 heeft het Cambodjaanse Ministerie van Landbouw, na overleggen met VIER VOETERS, een officieel verbod aangekondigd op de handel in hondenvlees. Het is het eerste verbod 
van zijn soort in Cambodja dat wordt gehandhaafd door illegale transporten te onderscheppen en hondenvleesrestaurants te sluiten. Vanwege COVID-19 heeft de regering bedrijven een overgangsperiode gegund om ander werk te vinden. We zijn blij om te zien dat de overheid haar beloftes nakomt en hopen dat er snel meer hondenvleesrestaurants gesloten zullen worden!

VIER VOETERS sluit hondenslachthuis in Cambodja.

Maart 2021: VIER VOETERS heeft weer een hondenslachthuis in Cambodja gesloten.

Het slachthuis in de Cambodjaanse Skun werd in 1995 opgericht en sindsdien zijn daar naar schatting al 1 miljoen honden gedood. Maar dankzij de hulp van onze supporters hebben we dit slachthuis voorgoed kunnen sluiten en zestien honden van de dood gered. Dank jullie wel!  

Cambodjaanse politie onderschept een minibusje met 61 honden

Februari 2021: Cambodjaanse politie onderschept een minibusje met 61 honden

In de Cambodjaanse provincie Siem Reap heeft de politie een busje aangehouden met 61 honden onderweg naar een slachthuis. De handelaar werd gearresteerd en de honden werden in beslag genomen. Samen met lokale organisaties heeft VIER VOETERS de 61 geredde honden voorzien van voedsel en medicijnen.

December 2020: Eén miljoen mensen hebben onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees ondertekend!

Dankzij de overweldigende steun van onze supporters hebben we talloze honden en katten in Zuidoost-Azië kunnen redden van de slacht. Daarom willen we iedereen die onze petitie heeft ondertekend en gedeeld bedanken voor de hulp.

VIER VOETERS sluit kattenslachthuis in Vietnam

December 2020: VIER VOETERS sluit een kattenslachthuis in Vietnam! 

Het kattenslachthuis in het Vietnamese Thai Binh is gesloten en we hebben twintig katten en vijf honden gered van een gruwelijke dood! We zijn enorm trots op ons team en willen onze supporters en donateurs hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze geweldige prestatie.

2020
VIER VOETERS sluit hondenslachthuis in Cambodja

Augustus 2020: VIER VOETERS sluit hondenslachthuis in Cambodja 

Op 5 augustus hebben we een hondenslachthuis in de Cambodjaanse provincie Kampong Thom gesloten en 15 dieren gered van een gruwelijke dood. Lees hier meer over de redding! 

Februari 2020: al 500.000 handtekeningen tegen de handel in honden- en kattenvlees.

Onze petitie is in de afgelopen vijf maanden al 500.000 keer ondertekend. Teken ook en bescherm miljoenen dieren tegen deze wrede handel!

2019

OKTOBER 2019: Sluiting van een slachthuis in Cambodja

We hebben een slachthuis in de Cambodjaanse provincie Takeo gesloten. Jaarlijks werden er in het slachthuis zo'n 2.000 honden gedood voor hun vlees. We hebben tien honden gered van de dood en de eigenaar geholpen bij het vinden van een diervriendelijke vorm van levensonderhoud; hij zal nu rijst gaan verbouwen. Lees meer hierover in ons persbericht! 

Oktober 2019: VIER VOETERS lanceert campagne en petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees 

We hebben campagne en een bijhorende petitie gelanceerd tegen de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. Via deze weg roepen we de regeringen van Cambodja, Indonesië en Vietnam op om actie te ondernemen tegen de gruwelijke handel. Teken onze petitie vandaag en bescherm honden en katten van de slacht.

September 2019: VIER VOETERS lanceert het Dharma Programma samen met Bali Animal Welfare Association

Het Dharma Programma richt zich op onderzoek naar en de strijd tegen de handel in hondenvlees. Verder zal het ook de zorg voor zwerfdieren op Bali bevorderen.

September 2019: Vietnamese autoriteiten redden 51 honden uit de hondenvleeshandel

In de Vietnamese provincie Thanh Hoa heeft de politie 51 honden gered uit de handen van een bende hondendieven. De politie arresteerde zestien personen en nam de honden in beslag. Asia Canine Protection Alliance (ACPA), waar VIER VOETERS lid van is, bood hulp bij het verzorgen van de geredde dieren. Lees meer over deze redding. 

Juli 2019: op Bali zijn 77 kraampjes waar hondenvlees werd verkocht gesloten 

Op Bali, de populairste toeristenbestemming van Indonesië, zijn in totaal 77 kraampjes gesloten waar hondenvlees werd verkochtDe lokale autoriteiten hebben daarbij verklaard dat zij actie zullen blijven ondernemen tegen de handel in hondenvlees.

Juni 2019: het Indonesische Karanganyar belooft een actieplan om de handel in hondenvlees te beëindigen

Het actieplan van het Indonesische regentschap Karanganyar op Bali omvat het sluiten van 21 kraampjes waar hondenvlees wordt verkocht en het creëren van alternatieve bestaansmiddelen voor mensen die afhankelijk zijn van de handel. Dit zal naar schatting bijna 2.000 honden per maand redden van de slacht.

Mei 2019: VIER VOETERS start samenwerking met Jakarta Animal Aid Network 

VIER VOETERS is een samenwerking aangegaan met het Jakarta Animal Aid Network om een online educatief platform te creëren over dierenwelzijn. Dit platform is het eerste in zijn soort in Indonesië en zal helpen bij het vergroten van bewustzijn over dierenwelzijn en verantwoord huisdierenbezit. 

2018

December 2018: VIER VOETERS ondertekent overeenkomst met Cambodian Mine Action Centre om de handel in hondenvlees in Cambodja te stoppen 

Cambodjaanse autoriteiten beginnen het belang in te zien van het beëindigen van de handel in hondenvlees, zowel voor de volksgezondheid als voor het dierenwelzijn.

December 2018: VIER VOETERS lanceert het 'Cats Matter Too' programma samen Vietnamese partners 

Het 'Cats Matter Too' programma is opgericht in samenwerking met onze partners Vietnam Cat Welfare in Hoi An en PAWS for Compassion in Da Nang. Het programma richt zich op het bevorderen van het welzijn van katten en het tegengaan van de handel in kattenvlees.  

Oktober 2018: VIER VOETERS verzorgt  honden en katten die werden gered van de slacht

Ons team hielp bij het verzorgen van de honden en katten in het opvangcentrum van Animal Friends in het Indonesische Manado. Veel van de dieren zijn gered van markten. In totaal hebben we 64 honden en katten gesteriliseerd en medisch behandeld.

September 2018: Indonesische regering belooft actie te ondernemen tegen de handel in hondenvlees

Na lobbywerk en campagnes tegen de handel in hondenvlees van Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETES lid van is, heeft de de Indonesische regering richtlijnen voor provincies uitgevaardigd om een einde te maken aan de handel in hondenvlees. 

September 2018: Vietnamese autoriteiten kondigen aan dat de verkoop van hondenvlees in het centrum van Hanoi rond 2021 wordt verboden

Deze aankondiging brengt ons dichter bij het beëindigen van de handel in honden- en kattenvlees. Wij zullen ons blijven inzetten om katten en honden in Vietnam te beschermen.

Juni 2018: VIER VOETERS lanceert het ‘Saving Pagoda Animals’ programma in Cambodja 

In samenwerking met Animal Rescue Cambodia verstrekt VIER VOETERS diergeneeskundige training, gratis sterilisatie en voorlichting over dierenwelzijn aan boeddhistische pagodes in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. 

Bescherm honden en katten tegen de slacht

Bescherm honden en katten tegen de slacht

teken onze petitie

Zoek